A munka jövője, a tudomány és a tanulás a XXI. század világában

A Magyar Tudományos Akadémia Gazdaság- és Jogtudományok Osztálya „A munka jövője, a tudomány és a tanulás a XXI. század világában” címmel 2017. május 16-án tudományos ülést tartott az MTA Felolvasótermében.

 Amint az ülésre szóló meghívó rámutatott: ”A XXI. század világában az emberiség jövőjének egyik döntő kérdése, hogy a folyamatban lévő és előre látható demográfiai, társadalmi, gazdasági és technikai transzformációk hogyan hatnak a munka jövőjére. Hazánk olyan fejlődési szakaszban van, melyben továbblépése a fejlett államok közé meghatározó módon függ az emberi tényezők megfelelő felkészítésétől a változásokra, az új kihívások kezelésére. A MTA 188. közgyűléséhez kapcsolódó ülés azokat a főbb tényezőket, trendeket, lehetőségeket és problémákat tekinti át, amelyek felvillantása Magyarország szempontjából különösen lényeges és amelyekkel kapcsolatban szorosabb együttműködésre van szükség a társadalmi gyakorlat és a tudomány között.”

 Az elhangzott előadások legfontosabb megállapításait és a délutáni kerekasztal résztvevőinek gondolatait foglalja össze a beszámoló.

letöltés