Digitális tananyag-fejlesztés

 

Sikeresen lezárult az Euromenedzser Kft. és az Ergofit Kft. digitális tananyagfejlesztési projektje

TÁMOP-3.1.2-12/2-2012-0003

 

2015. július 31-én sikeresen lezárult az Euromenedzser Kft. és az Ergofit Tanácsadó és Továbbképző Kft. partnerségben megvalósított digitális tananyag-fejlesztési projektje, melyre a két cég 64 millió forint támogatást nyert el.

 A támogatás révén a két vállalkozás 8 pedagógussal, szakértők támogatásával dolgozta ki a Pénzértő elnevezésű, a 16-18 éves korosztály pénzügyi tudatosságát és pénzügyi alapismereteiket fejlesztető interaktív tananyagot. Az innovatív taneszköz interneten, egy regisztrációt követően ingyenesen érhető el.

A fejlesztők nagy hangsúlyt fektettek arra, hogy a tananyag sokoldalúan használható legyen, ennek érdekében a Pénzértő nem csak tanórai használatot teszi lehetővé, hanem a moduláris felépítésnek köszönhetően a tanulók otthon, egyénileg is kalandozhatnak az érdekes témák között.

 A tananyag feldolgozza egyebek mellett a biztosítások, a hitelfelvétel, az államháztartás, és a családi költségvetés egyensúlyban tartásának kérdéskörét is, így lehetőséget kíván teremteni a családi beszélgetésekre, a gyerekeken keresztül a szülők pénzügyi ismereteinek bővítésére is. Cél volt a projekt megvalósítása során, hogy ne csak egy tananyag kerüljön kifejlesztésre, hanem az elmúlt tíz évben felmerült gazdasági változásokhoz igazodni képes, átgondolt pénzügyi döntéseket hozó családok tudatformálása is megvalósulhasson. A tananyagot – figyelembe véve a kerettanterveket és a Nemzeti Alaptantervet - is, elsősorban történelem és földrajz tantárgyakba beillesztve lehet alkalmazni. A Pénzértő megismertetéséhez és a tanárok érdeklődésének felkeltésére a konzorcium öt alkalommal bemutatókat szervezett különböző fővárosi és vidéki helyszíneken. A tanárok részére elkészültek a tananyag sokoldalú felhasználásához az alkalmazás elősegítéséhez pedagógiai kézikönyvek.

 A Pénzértő tankönyvvé nyilvánítása megtörtént, ezzel megnyílt a lehetőség a tananyag alkalmazására.

 A tananyag elérhetősége: http://www.penzerto.hu/

További információ kérhető:

Szügyi György elnök-vezérigazgató, Euromenedzser Kft. euro [kukac] euromenedzser [dot] hu (euro [kukac] euromenedzser [dot] hu)

Dr. Nemeskéri Gyula, ügyvezető, Ergofit Tanácsadó és Képzési Kft. nemeskeri [kukac] ergofit [dot] hu